kartoteka

794459
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
383
1133
2641
522609
18016
17149
794459

 

Aktualności

Pic 278Okres godowy u niedźwiedzi brunatnych jest definiowany jako czas kiedy następują kopulacje i obserwowane są zaloty i łącznie się w pary. Trwa on około 2.5 miesiąca, od późnej wiosny do wczesnego lata. Niedźwiedzie w Europie kopulują przeważnie od połowy maja do początku lipca. Zachowania rozrodcze wolno żyjących niedźwiedzi są trudne w obserwacji, głównie z powodu niewielkiej liczebności gatunku oraz skrytego trybu życia. Szczególnie zachowania rozrodcze karpackich niedźwiedzi brunatnych pozostają całkowicie nieznane. By wypełnić tą lukę w wiedzy i lepiej zrozumieć zachowania rozrodcze niedźwiedzi, zbieramy obserwacje. Jeżeli należysz do grona szczęśliwców, którym udało się zaobserwować kopulujące niedźwiedzie w Północnych Karpatach, prosimy podziel się z nami informacją - wypełnij kartę obserwacji i wyślij na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Będziemy bardzo wdzięczni za Twój wkład!

Karta obserwacji kopulacji niedzwiedzi

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com